Saturday

God morgon (eller nästan god middag)!
Jag har inte precis vaknat nu utan har varit vaken ett bra tag. Tror att jag vaknade vid 9 eller nått. Igår tog man då en sväng till ekbacken med Fia (Ida kunde tyvärr inte fälja med), det var rätt så skoj men har varit på bättre. Var inte så mkt folk där utan jag tror att alla är på eksjö statsfest eller UP som det tydligen också var igår. Igår var det mest ettor tycker jag och sånna som är mindre än min lillebror och det som var lite hemskt var att de var aspackade :/
Annars idag så ska jag ut till stallet och rida och sen ska jag plugga. Eller jag ska börja plugga redan nu på min engelska läxa. Vi ska skriva ett brev till en låtsas person som ska komma till Sverige och undervisa i engelska för svenska ungdomar, vi ska alltså ge honom tips på hur han ska lära sig svenska på en kort tid. Nästa vecka är det mkt läxa tycker jag, det märks att skolan börjar på allvar nu.
Till nästa vecka har jag:

  • Miljöläxa (tisdag)
  • Samhäll B läxa (onsdag)
  • Engelska (torsdag)
  • Svenska (fredag)

Det är en massa att vi ska läsa och sånt förutom på engelskan då vi ska skriva brevet.
Men nu ska jag börja med engelskan. 




Puss // M


Onsdag kväll

Har precis ridit klar nu. Det blev dressyr idag eftersom det var ett tag sedan som jag red och man kan inte börja med hårdträning direkt. Imon hade jag tänkt att hoppa lite, vilket Bingo älskar. 
Ska hoppa in i duschen en sväng nu.




 

Puss // M



 


Wednesday

Har precis kommit hem från skolan och ska snart ut till stallet en sväng. Ska se om jag kan rida idag (Om det inte gör för ont i handen). Senare ska jag kanske ut och cykla en lite + att jag måste göra engelskan tills imon. Börjar morgondagen med naturkunskap B 10.20 sen har jag en lång håltimma och till sist har jag engelskan.
Ska gå och byta om nu.


Puss // M

Tuesday night

Har precis kommit hem från en runda med hunden och innan dess så var jag ute och cyklade en sväng, och känner mig ganska duktig. Cyklade på som f'n för att hinna hem till "Hemma hos Jamie" vilket är ett program som jag älskar. Jamie Oliver är min absoluta favoritkock och jag samlar på hans kokböcker. Den senaste tror jag heter "matrevolution". Han är på TV kl. 18.30 varje vardag på kanal 5. När jag flyttar hemifrån så ska jag inte hamna i en dålig matcirkel utan jag kommer anstränga mig till att laga god och nyttig mat vilket jag tycker är viktigt. Jag kommer t.ex inte att äta en massa snabbmat hela tiden utan kanske bara en gång varannan vecka och kanske inte ens det.

Men ska hoppa in i duschen en sväng nu!






Puss // M 

Tuesday

God morgon!
Sitter här och äter joghurt och kollar på vakna med the voice. Idag har jag ju då sovmorgon till 12 vilket är helt underbart, och nu tänker ni: Vad gör hon uppe redan? Jo, det var så att jag vaknade vid 7 och var hur pigg som helst så jag gick upp. Tycker nästan att det är härligare att vara uppe och göra saker istället för att ligga och sova till typ 11. Egentligen så skulle jag ju ha lektion nu på morgonen om jag då hade haft kemi. Jag och "Morris" ska gå och tjata lite på våran rektor om att läsa extrakurser nångång denna veckan också + att vi måste ringa om Rumänien. Så himla nice att kanske åka till Rumänien på volontärresa.

Ska snart börja göra mig i ordning, måste in till mamma och dom och skriva ut lite papper.



Puss // M

Burberry

Emma Watson har gjort ett cover för Burberry och jag tycker att de har skitsnygga kläder. Dyra är de också, ca 600£ för kanske en jacka. Nån gång ska jag äga något av buberry om det så bara är en nyckelring, Haha!












Oxford University

Kollade in på en blogg häromdagen och den tjejen som hade bloggen hade varit på besök på Oxford University och hon hade jättefina bilder därifrån. En kompis till mig har också varit där så jag är lite smått avundsjuk. Jag skulle jättegärna vilja åka dit nångång. Kommer tyvärr inte in där på skolan eftersom man måste ha hur bra betyg som helst men man kan ju drömma lite. Här är några bilder som jag har hittat på google.se.
Enjoy!

Oxford University

Oxford University

Oxford University

Oxford University


Monday

Idag har det varit skola hela dagen från klockan 8.30-15.30 och har haft 4 lektioner. Först hade vi miljökunskap, sen projektarbete, samhäll och sist idrott-hälsa B.
Imon börjar jag vid 12 och har jag tur så får jag ha bilen så slipper jag gå upp så tidigt. Älska körkort!
Jag har verkligen inget intressant att blogga om idag, har insett att mitt liv är nog ganska trist. Haha!


"Bara för att en person pratar med en så behöver ju inte det mena att han är kär"


Puss // M

sunday

Tjofräs!
Sitter just nu och kollar på tv4-fakta. Det är ett program om kvinnor som har mördat. Usch, tänk att ha tagit någon annans liv, hur hemskt är inte det?
Idag har jag spacklat på väggarna i mitt rum, mer har jag faktiskt inte gjort. Hade tänkt att rida nu i kväll men har ett bandage på ena handen så det blir lite svårt. Blev biten av en katt nu på eftermiddagen vars tänder nästan gick rakt igenom handen, gjorde skitont. Mammsen tjatade om att jag skulle gå till sjuksköterskan imon men det vill jag inte alls. Är rädd att de måste ta en stelkrampspruta och jag är ju nålrädd, haha! Men jag tror inte att är så farligt. Det går nog över tills jag gifter mig.
Är så jäkla sur för att jag inte hittar något skumparty i växjö, är skitsugen på att gå på det. Jag hittar bara en massa bilder på fester som har varit men inget om kommande fester = surt!
Imon är det då måndag och skola igen...ska faktiskt bli lite småkul eftersom jag har några nya lektioner så som idrott B. Har ju också miljökunskap med "The teacher from hell" vilket jag inte ser fram emot. Hoppas bara kursen är hyfsat lätt.


Puss // M

God morgon

Egentligen så vaknade jag vid halv 7 idag, superpigg, fastän att det är lördag. Idag så ska jag hålla på att renorvera mitt rum, hade tänkt att måla väggarna. Längtar tills att jag kan få ett eget rum, är såå segt att sova i tv-rummet!
Hade tänkt att plugga lite också. Har engelska + att jag hade tänkt att börja med lite svenska ord (som vi har prov på om ca 1 månad).

Ha en bra lördag!


Puss // M

Dålig uppdatering I know!

Tjaa!
Var ett tag sen  jag skrev här i bloggen men har haft ganska mkt nu i och med skolan och så. Men ska försöka bli bättre...I promise.
Idag har man då varit i skolan. Haft 3 lektioner sammanlagt varv 2 helt nya. Först hade vi sovmorgon till 10.20, sen hade vi svenska. Sen hade vi samhällskunskap A och det tror jag kan bli kul (tur det eftersom jag läser B-kursen samtidigt detta året). Sist så hade vi psykologi där läraren verkar vara rätt så bra. Känner att man har haft flyt när det gäller skolan. Fått ett superbra schema, bra lärare och hyfsat roliga lektioner. Men har ju inte haft alla än men än så länge är det bra.
Nu är det ju som sagt helg vilket känns jäkligt skönt. Har inte direkt någor planerat men det tycker jag kan vara ganska skönt.
Ska se om jag kan fixa lite på bloggen. Älskar att pyssla lite men kollar ju på TV samtidigt så vi får se hur mkt jag hinner.
Vi hörs imon!

Puss // M

Grattis!!

Idag fyller lillbrorsan 14 år!

GRATTIS!!



Tisdag...

Halloj! Idag har jag varit ledig från jobbet vilket känns jätteskönt. Har varit så trött de senaste dagarna så har knappt orkat. Jag känner mig också lite småförkyld så jag har kollat runt på datan rätt så mkt men har också varit ute och cyklat 1,5 mil.
Imon är det lillbrorsans födelsedag, han blir 14, och troligtvis ska mamma, pappa och robban åka till High Chaparall en sväng. Vi i våran familj brukar alltid göra så att den som fyller år får bestämma vad vi ska äta den dagen och Robert har beställt hamburgare. Var ett tag sen som jag åt det nu så det ska bli gott.
Ha de fint!


Puss // M

Måndag och jag är redan trött!

Tjaa!
Sitter här och kollar på TV. Comedy Central är det som gäller. Gillar faktiskt den kanalen. Just nu är det "8 simple rules" och snart börjar "sex and the city" som är efterlängtat. Har precis börjat gilla den serien och jag fattar inte riktigt varför jag gillar den men ändå. Idag så har man då jobbat från 9.30-16.30. Vi åkte in till veterinären vid halv 9 med hunden och katten men det var inget allvarligt med dem. Sen när vi kom hem så åkte jag, mamma, Emme och Honey ut i skogen och letade kantareller. Vi hittade faktiskt ganska mkt så vi ska göra en paj imon. Men nu har programmet börjat.
Jag hör kanske av mig senare ikväll!


Puss // M

Söndag...

God morgon!
Känner att jag är riktigt seg nu på morgonen. Vaknade inte förrens typ en halvtimme sen, men det är ju söndag så..
Idag är det lite molnigare än det var igår men jag tror nästan att solen snart kommer att titta fram (eller jag hoppas). Vad hittade man på igår då? Jo, jag hade faktiskt en lugn hemmakväll istället för att dra upp på fest på ekbacken. Känndes som ett ganska klokt val ändå och jag är glad att jag gjorde det. Nu kommer det igen " jag sparar ju pengar", haha!
Kollade på Twilight för 3:e gången och den är verkligen jättebra. Det är något med filmen som man blir lite "förtrollad" eller jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Robert och Kristen har en helt otrolig kemi på filmen och de är jättebra skådespelare verkligen. Jag längtar till att den nya filmen kommer ut på DVD. Den heter New Moon va?
Idag ska jag nog bara ta det lugnt. Ska ut och cykla en sväng sen ska jag nog skriva lite på datorn. Jag håller på med en novell (är det än så länge men vem vet, det kanske blir något längre). Vad många av mina kompisar inte vet är att jag älskar att skriva men författare är nog ingen yrke jag vill bli i framtiden utan det här är nog bara en "hobby" men vem vet, det blir ju inte alltid som man tänkt sig.
Imon ska vi åka in med katten och hunden till veterinären för att kolla deras öron. De kliar väldigt mycket i öronen på dem så vi beställde en tid så att hon får kolla på dem.
Förresten så hade jag tänkt köpa ett sånt här bärbart modem  eller vad det är så att man kan surfa var man än är någonstans. Just nu kan jag bara komma ut på internet här hemma, men det vill jag inte bara kunna. Något tips på vilken som är bäst?

Men ska upp och klä på mig nu.


Puss // M

Pappas födelsedag idag...




Idag fyller min pappa 48 år!
Grattis Pappsen

Mickans funderingar...

God morgon!

Sitter ute på balkongen och äter vindruvor och ska snart börja läsa en bok. Fick ju en engelsk bok av lillsyrran när hon kom hem från england, och den heter night world ( 3 böcker i 1). Igår blev det ju som sagt sävsjö men det sög riktigt ordentligt så vi drog hem efter ett tag. Är skitglad över att jag inte köpte en biljett för 300 kr och gick in, bättre att spara de pengarna till något annant kul. Kvällen blev nog inte direkt som Ida och jag tänkt oss, fick ett litet bihang på oss. Sen när vi körde hem så hände det lite saker och sen så åt vi korv, haha! 
Det är ekbacken ikväll också men det skippar vi för det är ju så jäkla dyrt och jag är för snål. Håller på att sparar till det att jag flyttar hemifrån. Jamenar, det är ju bara ett år kvar om jag får bestämma. Vissa kanske tycker det låter töntigt att man håller på att sparar och sånt till om ett år men jag vill verkligen ha så mkt pengar som möjligt. Man kommer ju kanske ändå vara en fattig student men man kan ju alltid göra det lite enklare för sig själv. Igår när Ida och jag var på Karlssons så gick vi runt och kollade på en massa saker som man då skulle vilja ha i sin egen lägenhet och visst blev man suge på att flytta hemifrån. Men på ett sett så är det ju en trygghet att bo hemma. Räkningarna betalas av föräldrarna, maten betalas av dem och sådana här saker som man kommer vara tvungen att behöva göra själv sen. Lite läskigt är det ju alltid + att jag vill flytta till ett helt nytt land, vilket gör det hela ännu läskigare. Och det här med att när man har tagit studenten och inte går tillbaka till skolan då kanske alla andra gör det. Pratade med en igår som tagit studenten detta året och hon tyckte också att det känndes konstigt. Det har ju också varit en trygghet att man vet vad som händer efter sommarlovet. När man har gått ut skolan så har man gått där i ca 13 år, och i 13 år har man gjort samma sak....Alltså gått till skolan den 19 augusti (eller vilket datum man börjar). Men jag ser fortfarande fram emot att sluta skolan såklart, det blir ju som början på ett helt nytt kapitel och det tycker jag om.
 Men ska börja läsa min bok nu. Ha de så bra tills vi hörs igen!


Puss // M 

RSS 2.0