Autumn

Hösten är nog min favoritårstid. Vet egentligen inte varför utan det bara är så. Många älskar när solen skiner när de vaknar och de blir pigga när solen tittar fram, men inte jag. Jag blir nästan piggare om regnet smattrar mot rutan och man hör vinden vina utanför fönstret. Men om man ska vara ute så är det ju inte det bästa vädret men helt klart det mysigaste. 

 


Wednesday

Sitter här med en kopp te och försöker göra klart engelskan. Dagen började med samhäll B där vi gick igenom läxan vilket var hur segt som helst. Men vi fick sluta vid 11 istället för 12 så det var ju nice. Sen blev det spinning vid 12 som vanligt, och det var lika kul även denna gången. Måste köpa ett sånt där 10-kort eller vad det heter.

När jag kom hem blev det till att gå ut i stallet och rida. Först blev det hoppning/markarbete med Bingo och sen longering med Tatjis. Bingo var pigg men när han lugnat ner sig så gick han riktigt bra, är stolt över min lilla pålle.
Imon börjar jag inte förrens 10.20 så det blir sovmorgon imon. Känns inte som om jag går i skolan eftersom jag typ aldrig har lektion. Nästa vecka har jag ingen samhäll B så jag är ledig den onsdagen. Sen har vi lektion framtill vecka 45 och sen är jag ledig varje onsdag framtill jul. Kan det bli bättre?













                Baringo <3                                                                                                     Tatjana <3


Premiärer nästa vecka...

Desperate Housewives



Ugly Betty


Tuesday

Halloj!
Sitter och gör lite engelska läxa som vi har till torsdag. Idag har det nog varit den segaste dagen hittills. Började vid 12.00 och slutade 14.40, och det var verkligen non stop. Känner att jag börjar bli skoltrött men vill verkligen inte det. Jag vill inte att det ska bli som i 2:an då jag bara sket iallt p.g.a att jag var skoltrött.
Imon blir det iallafall samhäll B på morgonen och sen spinning vid 12.00. Är så skönt när man träna så pass tidigt eftersom man då har hela eftermiddagen att göra annat på. Har inte så extremt med läxor denna veckan så det är nice, men ledighet tackar inte jag nej till.

Denna veckan har vi:
Samhäll B- frågor till onsdag (klar)
Svenska läsa

Det är ju inte mkt så man kan ju inte klaga.

När jag och ediz var ute och gick igår så hittade vi en lite kattunge som följde med oss hem. Nu har den då bott hos oss tills idag men ägaren var faktiskt precis och hämtade den. Kommer sakna den men det känns skönt att den hade en ägare, och ägaren verkade jättesnäll. Tog lite bilder på den som jag kanske ska lägga upp senare.

Var ute och cyklade en sväng också. Har lite svårt att hitta motivationen att gå ut och cykla men när jag väl kommer ut så är det jätteskönt. Hur får man egentligen motivation till att träna och till att plugga, tips?

Ska fortsätta med engelskan nu. Ha det finfint!



Sunday..

Vaknade vi halv 8 idag vilket inte är så konstigt eftersom jag gick och la mig vid 10 igår. Jag är förkyld så då känns det skönt att gå och lägga sig tidigt. Idag ska jag plugga, plugga och åter plugga. Har inte gjort klart miljöhistorian än men mammsen har lovat att hjälpa mig med den sen. Ska också göra lite engelska. Vi ska skriva ett "Formal letter" där vi klagar på vädret. Våran engelskalärare gillar det här med brev.
Ska se om jag hinner rida lite också. Nacken känns bättre idag än vad den gjorde igår.
Nu ska jag ta av mig pyjamasen och klä på mig, haha*

Vi höres senare!


Twilight

Kollar på Twilight för kanske 4:e gången, älska den. Längtar verkligen till att New Moon kommer ut på bio och DVD. Har ingen aning om när den kommer ut. Nån som vet?


Saturday..

Sitter här och försöker bli klar med miljöhistorian, men det är verkligen inte lätt. Första frågan är helt konstig. Vad var det som gjorde så att befolkningsstatistiken ökade år 1650?
Kommer bli en massa plugg idag så jag skippar hotellet ikväll. Blir nog bäst så. Har miljöpolitik, engelska och samhäll B läxa till nästa vecka.

Gårdagen var riktigt trevlig så det får man tacka tjejerna för! Ganska smidigt att det var inne hos grannen för då behövde jag ju inte gå så långt. Haha*

Sitter också och funderar på när det är som bäst att åka till London. Har ju som sagt tänkt att åka dit efter jul nån gång. Kanske man ska åka på sportlovet? Aja, det kommer vi nog på.

Ska fortsätta nu!
Ha de fint!


 Bild hämtad från: http://www.picturesforwalls.com/


Here we go again...

jaha, då sitter man här igen, haha*. Det lät deppigt men det stämmer ju. Jag sitter framför datan to much verkligen.
Idag har jag ju jobbat som ett as...Men jag blev faktiskt färdig med allt så nu har jag kramp i min hand efter allt skrivandet. Slutade vid 16.00. Mammsen är förkyld så jag lagade mat till henne (glorian hänger på sne) sen var det dax för stallet. hade tänkt att rida både Bingo och Tatjana men hann bara med Tatjana. Haha* ramlade faktiskt av och slog i höften men det var bara att hoppa upp igen. Kom på innan att vi har två läxor tills imon och jag har inte hunnit med några läxor alls dessa två dagarna. Hade tänkt att läsa svenskan innan jag går och lägger mig och psykologin imon på morgonen. 

Ha de finfint!


The Beatles 


God morgon

Här sitter jag på jobbet och ska snart börja jobba. Alla andra har typ studiedag och ligger säkert och sover än. Idag så blir det jobb i stor sätt hela dagen lång. Ha de tänkt att cykla en runda när jag kommer hem sen + att jag måste göra läxorna som vi har till fredag. Fy donk!!

Vi höres sen ikväll!!


Denna kanal sitter jag och lyssnar på när jag jobbar hela dagarna. Lär sig ganska mkt engelska + att det är roligt att lyssna på. Så det är ett tips på en bra radiokanal :)


2009-09-23

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mkt. Har jobbat från kl. 08.30 -17.00. Vid 12 blev det spinning och det var lika roligt denna även denna gången.
Funderar på att gå ut och rida en sväng men man får nog inte in hästar. De går i sin favorit hage och de brukar inte vilja gå in förrens vid typ 10 på kvällen. Så det kan jag nog glömma, haha*.
Imon blir det till att jobba igen men får se om jag kanske kan sluta lite tidigare. Har ganska mkt kvar men ändå.
Tydligen så är det UP ikväll och det känns som om man är det enda som inte ska gå. Men jag har verkligen ingen som helst lust att festa. Jag måste vara den enda 18-åringen som uppskattar en mysig hemmakväll än en fyllefest :P.

Vill man att det ska bli helg?



<3


2009-09-22

Hade helt klart den segaste lektionen idag asså. Miljökunskap i typ 3 timmar eller nått, lång var den iallafall. Först skulle vi göra en uppgift (som en i klassen svarade på och redovisade för hela klassen när inte läraren var där) sen skulle vi hålla på med en jäkla massa mossa. Skulle ta reda på vilken som var vilken, vilket var lite småsegt. Annars är det den enda lektionen jag hade idag, så det var ju helt okej på den fronten.
Förresten så ska vi prova studentmössorna nu på måndag. Då fick man liksom klarhet på att vi verkligen tar studenten snart, för det är ju inte så långt kvar alls nu. Jag kännde verkligen hur glad jag blev, jag ville bara skrika rakt ut haha*

Sitter här och funderar på om jag ska ut på en cykeltur till idag. Cyklade ju idag på morgonen så man har ju rört på sig idag iallafall, men jag är nästan sugen på att åka ut på en till tur. Men jag får se hur jag gör. Imon blir det nog spinning. Var ju på det för första gången och tyckte som sagt att det var skitkul.

Hörs!


God morgon

Hoppas ni har sovit gott för det har jag faktiskt gjort. Redan tisdag. Dagarna går hur fort som helst och imon och på torsdag är man ju då ledig. Idag börjar jag inte förrens 12. Sitter (som vanligt när jag har sovmorgon) och kollar på Vakna med the Voice. Dagens gäst är Markoolio.
Anledningen till att jag redan är vaken är att mammsen kom in vid 7 och frågade om jag vill ha en äggmacka. Så jag gick upp och åt det (har äntligen lärt mig att jag måste äta frukost).
Så här ser veckan ut:

1) Ledigt på onsdag - Jobba 
2) Studiedag på torsdag - Jobba
3) Fredag är men segdag -  vanliga seglektioner 

Det är så här en vecka ska se ut hela tiden, haha*
Men ska nog gå och duscha nu.
Hörs ikväll!


Vill ha vinter, snö och julafton nu...


2009-09-21

Halloj!
Sitter och kollar på "Roast på Berns" på 5:an. De "roastar" Robert Gustavsson. Han är helt klart en av mina favorit komiker, helt klar bäst.
Idag har man haft en jäkligt seg skoldag. Började kl. 08.30 och slutade kl. 15.30 och vi hade bara tre lektioner + en seg rast på typ 3 timmar. Hata måndagar! Dagen började med miljöpolitik i 1,5 timme. Gjorde inte så mkt utan satt mest och snackade med friendsen istället. Ibland kan jag få sådana dagar då jag verkligen inte orkar koncentrera mig på lektionerna. Som tur är så har jag inte dessa dagar så ofta men ibland så dyker de upp. Hade samhäll A idag också. Tycker att samhäll är rättså kul men som sagt så var jag verkligen inte på hugget idag, så det var väääldigt segt. Och nu kommer jag till katastrofens lektion: Idrott B! Vissa betedde sig som om de stannat på 5-års stadiet. Jag säger bara ett ord: Barnsligt!
Eftersom jag redan har gjort läxan till imon så har jag varit ledig ikväll, meganice! Imon börjar man då vid 12.00 + att jag får ha bilen imon. Kan det bli bättre?
Har fått med mig Ida på att åka till London så det hoppas man verkligen att det blir av. Är såå jäkla sugen på att åka dit så jag vet inte va´rt jag ska ta vägen. Haha*

Men ha en fortsatt trevligt måndagkväll!



Sunday...

Halloj!

Idag har jag haft en sån jäkla huvudvärk så jag har inte alls gjort många knop. Men mådde bättre nu i kväll så hann med en cykeltur. Har ju inte cyklat på 2 dagar, PANIK!! Haha* Har faktiskt lyckats göra en läxa denna helgen. Har ändå inte så mkt läxor denna veckan då jag har två lediga dagar, onsdag och torsdag. Ska troligtvis jobba både onsdag och torsdag, tjänar lite pengar iallafall.
Håller på och kollar på "En prinsessas Dagbok 2" så jag ska nog sluta skriva nu, är lite off :P

Pusshej

London baby..

Har nu fått för mig att jag ska åka till London "snart" eller typ efter jul eller nått. Eftersom jag vill flytta dit sen så tycker jag att det skulle vara skoj att åka och verkligen bo där under ett par dagar. Bodde ju inte i London när jag var på språkresa utan jag bodde i Hastings. Blev skitsugen på att åka så nu ska jag bara se till att jag får med mig nån, haha*.
Hittade lite priser på flyg från 141 kr (vilket är hur billigt som helst), sen måste man ju betala hotell eller vandrahem så det gör ju så att priset stiger. Får kolla upp lite mer om priser och sånt :D  

Nu funderar jag på att gå till köket och kolla lite närmare på chipspåsarna.
Ha de finfint!


Lördag

Tjaa!
Har precis bakat klart och ska ut och cykla en sväng tror jag. Blev aldrig att jag gjorde det igår så måste ut idag. Har bakat 2 kakor och gjort lite hemmegjord glass. Glassen får man nog äta imon så att den hinner stelna helt och hållet. Måste plugga lite också men känner egentligen inte för att göra det en lördag. Funderar på att sätta på en bra film och mysa ner mig framför den senare. Pappsen har köpt lite chips som jag tror att jag ska snatta lite av. Haha* Har fixat lite på mitt rum också, slipat och spikat fast listerna i taket så nu börjar det se ut som ett rum igen. Nästa steg är att måla typ en miljon gånger. Men det blir nog bra. Ska börja kolla efter en snygg bild att ha på min fotovägg. Något bra tips? 

                                     Vill flytta hemmifrån men saknaden kommer bli stor...
Har lyssnat på BBC radio 1 hela dagen idag typ och jag längtar verkligen till studenten då man kan flytta (till London). men har tänk mkt på det här med att bara flytta och lämna allt här hemma, för det får man ju nästan räkna med. Snacka om att man kommer sakna alla kompisarna här hemma. Finns både fördelar och nackdelar för att flytta här ifrån, men om man tänker så här: Ingen av mina kompisar kommer att bo kvar här utan de kommer ju att flytta härifrån också, kanske inte fullt så långt men iallafall en bit. Kommer nog bli ledsamt när man står där och ska säga "hej då" till kompisarna, kvittar om det är jag eller de som ska flytta. Är kanske lite töntigt att tänka på det så här tidigt, men den dagen kommer nog snabbare än vi anar. Aja, kommer iallafall att träffa dem ett tag till iallafall. De problemen tar vi sen! 

Men ska ut och cykla en sväng. 
Ha en superbra lördag!
 

Den berömda piren i Hastings

 


Efterlängtad helg...

Sitter här inlindad i mitt täcke och kollar på TV/är inne på datan. Älskar verkligen fredagar.
Idag började jag med en sovmorgon, vilket börjar bli rätt så segt nu när man typ har det varje dag. Men man ska ju inte börja klaga eftersom jag inte skulle vilja börja som vanligt 365 dagar om året, haha*
Kl. 10.20 så hade jag svenska ORDprov och jag tror inte att det gick så jättebra men vi får se. Provet var på 100 ord och G var ca 70-80 ord tror jag, eller nått. Kommer inte riktigt ihåg men ändå. Sen hade vi samhäll A då vifick tillbaka våra prov som vi gjorde förra fredagen och det gick väl inte så bra som jag hoppats men jag hade G iallafall. Sist (och verkligen trist) psykologi. En och en halv timmes psykologi på fredags eftermiddagen är inte alls så bra planerat. När jag stiger innanför klassrummsdörren så får jag för det första en riktigt jobbig huvudvärk + att när han pratar så är det som om man har ätit ett sömnpiller. Alltså hur segt som helst!


Folk börjar också få körkort som flugor nu tycker jag, det är den ena efter den andra som skriver och kör upp. Man får väl säga: Grattis till Antonia som klarade körkortet idag. Känns hur skönt som helst att man klarade körkortet förra terminen eftersom man har kunnat koncentrera sig på studierna nu istället. 

Ska se om jag kan hitta en film som man kan kolla på ikväll!
Ha en trevlig fredag!



 


God morgon

Sitter här med träningsvärk och kollar på Vakna med The Voice. Träningsvärken är ju sen spinningen igår, haha* Har som sagt sovmorgon till kl.1 då jag har engelska. Ska se om jag kan göra läxan vi har, kommer inte riktigt ihåg vad det var men får väl fråga Antonia. 
Gårdagen var riktigt mys, verkligen en heldag med Ida :) Vi gjorde hemagjord glass (polka och lakrits) vilket blev riktigt gott, trodde inte att det skulle blir såå gott men det blev det verkligen. Ska göra det här hemma nån gång. 

Ska nog gå och käka frukost nu.

 

Wednesday

Tjaloj!
Ska snart bege mig till skolan för EN enda lektion idag. Har samhäll B i typ 3 timmar. Sen vid 12 blir det spinning och sen blir det filmkväll med Ida. Har sovmorgon imon till kl.1 så det är därför som vi har en filmkväll mitt i veckan.
Igår kväll var man på speedway då och Vetlanda vann. Känner att jag inte är så insatt i det men ändå, blev mest en massa snack istället. Haha*

Nä, ska gå och packa färdigt min väska nu.

Hörs!



Monday

Halloj!

Sitter och försöker lära mig alla de svenskaorden som vi har prov på på fredag. Jag får absolut inte in ett ända ord vilket gör mig lite smått frustrerad. Menmen, nångång ska jag väl lära mig dom, är ju ändå 3 dagar kvar till provet. Vad har man hittat på idag då? Jo, man har ju såklart varit i skolan (like usual). Måndagar är tråkigast på hela veckan. Har bara en massa jäkla raster. Men slutade tidigt idag, hade ingen idrott, så det kompenserade ju upp det lite iallafall. Cyklade en sväng sen när jag kom hem + att jag var ute och mockade. Ska nog gå och hämta ett äpple, är sugen på det.

Ha de finfint!

En blandning mellan sverige, norge och finland
Hastings 2007 <3


Saturday

Nu håller jag på och fixar i mitt rum. Jag slipar väggen lite sen ska vi slipa i taket. Får se hur mkt jag hinner idag. Igår var jag hur trött som helst så jag somnade vid ca 11 eller nått. Skolan tar hårt på en. Idag hade jag tänkt att kolla film sen ikväll, får se vilken det blir. Måste plugga lite svenskaord också, nu blev jag ju lite stressad. Ska leta reda på ett recept från Jamie Oliver nu, på torsk.

Ha en bra lördag!



HEEEELG!

Underbart! Äntligen är det helg. Denna helgen har varit hur efterlängtad som helst. Ikväll blir det mys framför en bra film. Ska åka och köpa morötter till att dippa i ikväll. Provet är avklarat, fattade inte riktigt varför man stressade upp sig eftersom det var relativt lätt, men ska ju inte säga för mycket och jag står där med ett IG. Men jag är typ 96% säker på att jag blir godkänd.
Försökte lägga in en header nyss men det funkade inte så bra. Bilden vill inte visa sig vilket gör en rätt så frustrerad. Är inte direkt ett tekniskt snille men ibland har man flyt.
Nä, nu ska mammsen och jag åka och handla, ska försöka få bort henne från datan (är på hennes jobb nämligen).
Ha en bra fredag!


(Varför ska du vara en sån surpuppa?)




Detta är designen som jag försökte lägga in som header men som sagt så ville den inte synas överhuvud taget. Vad tycks? :)


Going straight to bed!

Nu är jag hur trött som helst så jag beger mig mot sängen nu. Har nog pluggat samhäll i sammanlagt 2 timmar eller nått men det får gå som det går imon känner jag.
Har varit ute och gått nu också så det känns ganska nice att kunna skriva in det i min träningsdagbok. Måste lära mig hur man kollar sin vilopuls eftersom man ska skriva in den också.
Är så jäkla gött att det snart är helg nu också. Har tre lektioner imon: svenska, samhäll och psykologi. Psykologin är alltid lika spännande eftersom vi har en sån lärare som kan överraska en bara sådär. 

Men ska gå och nana nu!

NattiNatti! 

Thursday

Tjena!

Ska snart börja plugga lite samhäll men jag har inte någon motivation till det vilket känns lite smått irriterande. Känner mig inte såå pressad över detta provet men det gäller att ligga i från början.
På söndag blir det jkpg med Ida och kanske två andra, ska blir iktigt skoj!
Ska ut och gå med Ediz se vid 9, brukar alltid göra så dagen innan ett prov bara för att slappna av.

Är jag den enda som INTE kollar på idol?

Have a nice evening!




Älskar verkligen denna bilden (hämtad från google.se)

 


Tuesday

Hejsan!
Har precis kommit in från stallet, har varit ute och mockat. Hade tänkt att rida lite idag men har så jäkla ont i mitt knä så det får vänta, kommer kanske ut på en cykeltur istället (kan ju ha mina knäskydd då).
Idag så hade man ju då bara en lektion, från 8.30-11.05, och imon ser det likadant ut fast den lektionen är vid 13.00-15.30. Men de som har specialidrott har ju varit lediga hela dagen, fusk! 
Ska sätta mig med engelskan, som vi har tills imon, nu och sen blir det samhäll för hela slanten. 

Kollade på ett idol-klipp på nätet (man kanske ska söka till idol, Haha*) och den där Jon var ju superduktig. Han kommer nog vara en av finalisterna. Tänk om man hade sångröst, jag hade varit skitglad om jag hade haft det men jag hade nog inte vågat stå på sen eller så och sjunga så det hade nog fått va. 

På söndag blir det kanske jönköping med Ida, ska bli skoj. 

Nä, nu ska jag packa upp engelskaböckerna från väskan och sätta igång.




BBC Radio 1

Brukar faktiskt sitta och lyssna på denna engelska radio-kanalen, finns mkt bra musik mm.

http://www.bbc.co.uk/radio1/


Monday...

Tjaa!
Sitter här nu och ska snart börja plugga samhäll A. Har ju som sagt prov på fredag. På ett sätt känns det som om jag inte kan ett skit men ändå så känns det som om jag kan det hyfsat bra. Vi får se hur det går på fredag, man kan tydligen bara få högst VG så det får man la satsa på.
Vi snackade lite om högskoleprovet idag också och tydligen så är det ganska många som ska göra provet nu i höst och göra det en gång till sen i vår. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, kostar ju typ 350 kr varje gång man gör det. Men sen är det ju säkert bra eftersom man då tar det bästa resultatet när man söker in sen. Hur tycker ni att jag ska göra?

På idrotten idag hade vi fotboll, vilket inte var det roligaste. Är ju inte så jäkla bra på det och eftersom klassen i B-kursen dominerar av killar så får man ju knappt chansen så det spelar ju ingen roll. Nästa måndag är vi lediga från idrotten så så slutar man vid 2, sen så ska vi ha fotboll igen.
Har ett så jäkla slapp schema nu i 3:an, det kan inte bli bättre. Älskar att gå i 3:an, man är lite bossig i skolan ju. Haha*

Ska ut och gå sen en sväng också. Har ju fått en träningsdagbok så nu måste man ju lägga på ett kol. Ridningen kommer ju dominera i den där men sen cyklar jag ju mkt och är ute och går på kvällarna. Brukar gå med Ediz, alltid trevligt med sällskap.

Men ska komma igång med samhällen nu.


2009-09-03

Snacka om tråkigt väder. Helt grått på himlen + att det regnar som bara den. Men på ett sätt så är det kanske mysigt med regn, när man myser ner sig i soffan framför TV:n med en kopp te. Kan vara en av de bästa sakerna med regn. Var hos mamma och dom innan vi åkte hem, och när vi kom hem så satt det en dyngsur katt och väntade på att få komma in. Haha, stackars Zlatan!

Nu borde jag egentligen sitta och plugga men jag orkar inte just nu. Ska nog göra det imon på morgonen istället. Måste slå in Fias presenter också som hon ska få imon.

See Ya!





Bredbandsbolaget...(PONNY)



        Denna tycker jag är så jäkla rolig. Är det bara jag?


Wednesday

Hej bloggen!

Sitter och kollar på family guy och försöker göra engelskan i pauserna. Slutade vid 12 idag och åkte ner på stan och köpte lite presenter till Fia som fyllar 18 år på fredag. Nu börjar typ alla fylla 18 men själv har man ju varit det i ett halvår nu, Haha! Jag kommer inte säga vad jag köpte eftresom hon kanske läser bloggen.
Appropå imon så vet jag inte om jag börjar 10.20 eller om jag börjar vid 13.00 vilket känns segt, onödigt att kanske då åka in så man är där 10.20 när man inte börjar förrens ett. Men man får väl chansa.
Var ute och gick en sväng med Ediz innan, blev en sväng ner till ädelfors och vände.
Ska kolla vidare nu.

 

                                                                    Bosnien 2009



Puss // M


RSS 2.0