Sävsjö 2009

Halloj! Sitter här och är proppmätt. har precis ätit soppa och bröd (som jag har bakat). Fick lite insperation från när jag och Ida bakade igår. Ska snart hoppa in i duschen en sväng hade jag tänkt. Ska ju åka till Sävsjöfestivaeln en sväng sen ikväll med Ida. Det kommer nog att bli najz.
Igår så fick Ida och jag ett s.k. bakryck så vi bakade bullar, bröd, gröna maränger, och "kaffebollar" (haha) + att vi gick igenom projektarbetet och skolan lite och det känns skönt att vi klargjorde vissa saker när det gäller det. Det ska också bli spännand att börja skolan igen tkr jag, man vet inte riktigt vad som väntar...

Nä, nu pallar jag inte skriva mer (eller så har jag inte så mkt att skriva om mer).
Ha de finfint!


Puss // M

Trött, tröttare, tröttast

Rubriken säger allt, haha! Har jobbat från 08.30-16.30 och var inte hemma förrens halv 6. Det var  ganska mycket jobb idag som väntade menmen...Man får ju lön. När jag kom hem så cyklade jag en liten sväng, räknade faktiskt på hur lång och kom upp i 2 mil. Ska försöka cykla varje dag nu så att jag får upp konditionen lite nu innan skolan (så jag försöker INTE att gå ner i vikt som en viss kompis tror hela tiden så fort jag rör på mig).
Min lillsyrra kom ju som sagt hem från England i måndags och då hade hon köpt ett par cykelhandskar vilka jag invigde idag. De funkade finfint och jag kännde mig faktiskt lite smått proffsig. Det kan vara ett tips om man inte känner sig motiverad för att träna: att köpa riktiga kläder och "utrustning" så känner man sig kanske lite mer motiverad. Själv så är jag en sån som aldrig har varit så motiverad till att träna utan får dessa "infall" lite då och då. Men när man väl har fått på sig träningskläderna så känns det bättre och jag blir nästan sugen på att träna. 
Sitter just nu i soffan framför TV:n med katten och tittar på "Jönssonligan på Mallorca". Skitbra! Imon blir det jobb igen och sen bus med Ida, haha! :P



God natt // M   

Göteborg!

Sitter här och ska snart åka till Göteborg för att hämta min lillsyrra. Har laddat upp med godis eftersom resan tar typ 3,5 timme. Det är pisstrist väder och läste att det skulle bli värre. Det är tydligen ett regnoväder från England påväg hit till Sverige (Jippi!), men sen på onsdag ska det bli finare igen. 
Har också börjat med att renovera mitt rum igår, vi slet ner taket och hittade ett mkt finare tak under som vi ska ha istället + att vi ska tapetsera om också ( eller måla). Jag får iallafall ligga och sova i TV-rummet i typ 2 veckor nu. Haha, vaknade med ont i ryggen men det är sådana smällar man får ta. Och kanske (kanske) blir det sävsjö på fredag med Ida, skulle vara lite småkul.
Men måste dra nu, ska snart åka. Ha de finfint!

Puss // M


LöRdAg

Tjaa!
Har precis ätit lite och ska snart ut och cykla en sväng. Vad har man gjort idag då? Jo, jag har spelat forboll med min lillbrorsa, badat hunden (och katten men det tyckte han inte om) sen har jag inte gjort så mkt. Har varit en segdag.
På måndag ska jag kanske åka till Göteborg vilket ska bli lite skojsigt.
Men ska ge mig ut nu, ha de finfint!

Puss // M

Hastings, England

På måndag kommer min lillsyrra hem från England efter att ha varit borta i 3 veckor. Hon är på samma ställe som jag var på för två år sen (då jag blev "kär" i landet). Hon är på samma ställe + att hon bor i samma familj som jag. Det var lite roligt för de kom ihåg mig för de frågade syrran om jag var hennes storasyster precis när hon kom dit.
Här kommer lite bilder från Hastings och jag vill bara säga att jag saknar alla som jag var där med så in i bomben. Jag kommer alltid att minnas Hastings 2007!! <3

Den berömda piren i Hastings        En gata i Hasting       
                  Piren i Hastings                                       En gata i centrala 

Jag och den hästen som jag hade under en vecka. Hon hette
Jag och "Pipe" (hästen som jag hade)

En blandning mellan sverige, norge och finland
             Hela min ridgrupp


 Anna (en av mina rumskamrater) 


                             Huset som vi bodde i


       Den lilla söta trädgården


              Utsikt från East Hill


                                     "The Gang"


                          Buss
             

Friday night...Fit for fight (NOT)

Sitter här och kollar runt lite på nätet. Är en ovanligt lugn kväll eftersom alla min kusiner har åkt hem. Vi firade ju som sagt mamma igår så vi var ca 19 personer här varv 9 var barn. Tydligen så räknar de mig som ett barn fortfarande, eller så var det för att jag skulle ta hand om alla ungarna när de kladdat ner sig med mat, för jag fick sitta vid barnbordet. Min 10-åriga kusin frågade mig igår når jag skulle skaffa barn, haha. Min äldsta kusin fick sitt första barn när hon var 20 så det börjar väl bli dags för mig nu, tycker iallafall mina kusiner. Jag vill nog vänta i några år till, haha! Det är alltid trevligt när hela släkten (på mammas sida) träffas, blir ju inte så ofta. De pratade om att hela släkten skulle invadera Liseberg v.38 eller nått så vi får se hur det blir.
Är väldigt sugen på att tatuera mig nu. Min kusins sambo är tatuerare så ska nog tatuera mig hos honom. Han har gjort tatueringar på min morbror, moster och min mosters man som är jättesnygga. Men vad vill man ha för tatuering? Har kommit så långt så att jag vet att jag vill ha en svartvit och inte så stor, men sen? Nån som har något bra tips?


Puss // M

Roliga fakta!

Fakta som du kanske inte visste om..


 

  • Ingen snöflinga eller regndroppe nuddar varandra.
  • Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.
  • Det är fysiskt omöjligt för grisar att kolla upp mot himlen.
  • En gurka innehåller procentuellt mer vatten än vad Atlanten gör.
  • I Kalifornien krävs jaktlicens för att ladda en råttfälla.
  • Det finns över 500 namngivna fobier. En sällsynt är Anglofobi där man har en rädsla för England.
  • En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud, innan den svälter ihjäl.
  • Man tillbringar ca ett år av sitt liv framför spegeln.

     

  • Daniel Radcliffe 20 år

    Idag fyller Harry Potter stjärnana Daniel Radcliffe 20 år och är då inte längre Englands rikaste tonåring.

    Grattis Daniel!!




    Torsdag..

    Idag är det då torsdag och jag är ledig från jobbet. Min mamma fyllde år för ca två veckor sedan och idag kommer släkten och ska fira henne, så det blir lite skojsigt. Annars ska jag nog bara ta det lugnt idag.
    Ska gå och käka en korv nu, haha! Vi höres!


    Puss // M

    Go´kväll allihop

    Sitter och kollar på "Jönssonligan". Älskar de filmerna och har gjort det sen jag var liten. Är nu som sagt ledig onsdag och torsdag, men har ingen aning om vad jag ska hitta på. Någon som har nån idé. Det är typ ingen som är hemma vilket är lite småsegt.
    Är för övrigt hur trött som helst men förstår inte riktigt varför, haha! Men ska kolla vidare på filmen nu. Hinner kanske slänga in något mer in lägg ikväll annars säger jag god natt!


    Puss // M

    Onsdag..

    Har precis kommit hem från stan och sitter och kollar på lägheter i London. Har först varit inne och jobbat till 14.00 sen träffade jag en kompis på stan så då gick vi och shoppade lite. Hittade en tröja, strumpbyxor och ett hårspänne. Hade annars tänkt att titta på en film ikväll. Är ganska sugen på "Harry Potter och fången från Azkaban" (Jag är ett litet Harry Potterfreak".

    Puss // M

    Londonsvenskar.se

    Ni som också vill flytta (framförallt till London) tycker jag ska kolla in denna hemsidan: www.londonsvenskar.se

    Jobbar..

    Sitter just nu på jobbet och bloggar. Har lunchrast och lyssnar på rix fm. Det skulle nog vara ganska kul att prata i radio, de verkar ha roligt iallafall. Har fått reda på att jag inte jobbar imon så jag tar helg nu eftre denna dagen. Imon blir det troligtvis stan med en kompis, hon skickade ett sms och sa att det var rea i affärerna så hon fick lust att shoppa lite. Jag ska nog inte shoppa alls mkt, har ett presentkort på "glitter" på 100 kr som jag kanske ska handla upp. Alla som har flyttat till London säger att man behöver ha ungefär 10.000-20.000 kr sparade så jag hade tänkt att börja spara lite smått. Nä, nu ska jag börja jobba lite igen. Slutar ju som sagt vid 16.00 sen ska jag och mammsen till "erikshjälpen".

    Puss // M

    God Natt

    Har fixat lite på bloggen nu men den är långt ifrån klar så därför är den lite rörig. Jag hann slänga in ett inlägg innan jag gick och la mig, men nu måste jag sova ska upp och jobba imon. Jobbar 08.00-16.00 imon och på onsdag men sen är jag ledig.
    NattiNatti!


    Puss // M

    Moi..

    Jag är en 18-årig hästtjej som bor utanför Vetlanda. Här hemma har jag två stycken ponnier. En som är min egen och en som är min lillasysters. Men eftersom min lillasyster har "flyttat" hemifrån och gå första året på gymnasiet i växjö så är det jag som tränar båda två. Vi ska så småningom sälja dem. Jag går 3:e året på det naturvetenskapliga programmet. Efetr gymnasiet skulle jag vilja flytta till England och antingen plugga eller jobba.
    Nu ska jag göra en presentation av våra båda ponnier:
                                                                                        

                    Tunebjerggårds Baringo
    Baringo är en D-ponny och är född 1996. Han är en korsning
    mellan arab/welsh. Han har mycket energi och älskar att
    hoppa, rida långa turer i skogen och äta morötter. Jag
    har haft honom i ca 4 år nu och jag älskar honom hur
    mycket som helst.


                                               Tatjana
    Tatjana är en C-ponny och är född 1996. Hon är en renrasig new forest
    men om man kollar på henne så ser hon inte ut som en new forest. Hon
    är väldigt smäcker häst. Hon är en allroundhäst som både är duktig
    på hoppning och dressyr.


    Måndag & bloggens första inlägg

    Då har man börjat med blogg igen då. Hade en innan men orkade tillslut inte skriva mer på den. Ska försöka vara ganska duktig på det på den här bloggen.
    Vad har man gjort idag då? Jo, man har jobbat från 08.00-16.30 + att jag har varit ute och gått med min hund. Annars har det inte hänt så mycket. Var hemma vid 6-tiden eftersom vi var och handlade på ÖoB. Kollar just nu på S.O.S med Lasse Åberg, han är en väldigt duktig skådespelare. Älskar hans filmer. Antingen är det för att jag har dålig humor eller så är det för att de helt enkelt är skitbra. (Hoppas på det sista) Haha!

    Men ska ta och försöka fixa lite på bloggen nu. Hinner kanske slänga in ett till inlägg innan jag går och lägger mig.


    Puss // M

    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0